הגשת תביעה בשל אובדן כושר עבודה - ככה עושים את זה נכון

כפי שכולכם בוודאי כבר יודעים, כולנו יכולים לעמוד מול מצבי סיכון כאלו ואחרים בסביבת העבודה שלנו שכן, גם אם אנחנו יושבים כל היום מול המחשב בחלל המשרד, הרי שאנחנו יכולים להיפגע בדרך לעבודה וכן גם בעקבות ישיבה ממושכת. זאת בעוד כי מיותר לציין שבעבודה פיזית הסיכונים הם גבוהים עוד יותר ולכן, חשוב לדעת כי במצבים של אובדן כושר עבודה, יש מה לעשות - לפחות מבחינת הזכויות שמגיעות לכם. למעשה, כל סביבת עבודה שואפת להיות כמה שיותר בטוחה לצוות העובדים שלה ועם זאת, ברור לכולנו כי מפעם לפעם דברים לא צפויים עלולים להתרחש. כמו כן, אף אחד מאיתנו לא מתכוון לאבד את היכולת להתפרנס ולעבוד ולשם כך, ישנן פוליסות ביטוח מתאימות. במילים אחרות - במצב של אובדן כושר עבודה, ניתנת לכם האפשרות להגיש תביעה לפוליסת הביטוח של סביבת העבודה שלכם וכן גם להתנהל אל מול ביטוח לאומי. עדיין מרגישים מבולבלים? ובכן, על מנת לעשות לכם סדר בבלאגן, הנה כל מה שתצטרכו לדעת טרם הגעתכם אל הליך הגשת תביעה בשל אובדן כושר עבודה.

רגע, מה זה אובדן כושר עבודה?

ישנם תרחישים בהם עובדים צריכים לקחת ימי מחלה בעקבות סיבות כאלו ואחרות הקשורות בעבודה עצמה. זאת בעוד כי אותם ימי מחלה יכולים להיות ספורים מאוד, בעוד כי הם אינם נחשבים ונכנסים תחת הגדרת "אובדן כושר עבודה". למעשה, מדובר על מצב בו עובד לא באמת מסוגל להמשיך בעבודה שלנו, באופן מלא או חלקי. על כן, הסיבות לאובדן כושר העבודה יכולות להיות שונות ומגוונות, בין אם מדובר על תאונת דרכים שהתרחשה בדרכו של העובד אל משרדי החברה, פגיעה שהחמירה יחד עם חלוף הזמן כאשר העובד המשיך לעשות את המוטל עליו בסביבת עבודתו, תאונה בסביבת העבודה וכיוצא בכך. בשורה התחתונה - כל התרחישים הללו דורשים פנייה אל הגורמים הרלוונטים לצורך מימוש זכויותיו של העובד.

למי פונים במצב של אובדן כושר עבודה?

כאשר עובד ניחן בפני מצב בו אין לו את היכולת להמשיך לעבוד, בין אם באופן מלא ובין אם באופן חלקי, הרי שהוא יכול לפנות לשני גורמים: הביטוח של מקום העבודה והמוסד לביטוח לאומי. זאת בעוד כי כל אחד מהגורמים הללו יכול לפצות את העובד וראוי לציין כי במרבית המקרים, כל אחד מהגורמים הללו ינסה לעשות את כל אשר יוכל במטרה לצמצם את העלויות ולשלם כמו שפחות לעובד. על כן, במטרה לבצע הגשת תביעה בגין אובדן כושר עבודה על הצד הטוב ביותר, הדבר הראשון שיהיה עליכם לעשות יהיה לקבוע אובדן כושר עבודה. בשורה התחתונה - אתם יכולים שלא לחוש בטוב, להבין כי אתם לא מסוגלים לעבוד ביותר, אך עליכם לזכור כי ההרגשה האישית שלכם לא מספיקה בשביל לקבל פיצויים. כמו כן, הגורם שיכול לקבוע האם אכן נפגעתם בצורה שאמורה להעניק לכם פיצויים, יהיה גורם רפואי שלצורך האבחון יצטרך לבצע שורה רחבה של בדיקות שונות. על כן, בעת בה אתם ניחנים בפני הגשת תביעה, בין אם מדובר על הגשת תביעה קטנה ובין אם גדולה, ההמלצה שלנו תהיה להסתייע בגורם מקצועי שיוכל ללוות אתכם למימוש הזכויות שלכם בצורה מלאה והולמת.

הגשת מסמכי התביעה

את מסמכי התביעה יהיה עליכם להגיש תוך 3 שנים ממועד אירוע הביטוח, על מנת לוודא כי התביעה שלכם אינה מתיישנת. על כן, במטרה להימנע ממצב בו חברת הביטוח תטען כי בעקבות התמהמהות הסובבת סביב הגשת התביעה המבוטח הצליח להכשיל או לחילופין להפריע לברר את חבותה של התביעה בזמן אמת, ההמלצה שלנו תהיה להגיש את התביעה מהר ככל הניתן. כמו כן, ראוי לציין כי הפיצויים שתקבלו במידה ואכן תצליחו להוכיח כי איבדתם כושר עבודה לא יהיו גבוהים מהשכר הממוצע שלכם במהלך השנה שקדמה למועד האירוע הביטוחי.

הודעת אישור או דחיית התביעה

לאחר קבלת כלל המסמכים הרלוונטים להגשת התביעה, חברת הביטוח תבדוק את זכאותכם לקבלת פיצויים בהתאם לתנאי הפוליסה שלכם, ויישלח לכם מכתב שמודיע על אישור או דחייתה של התביעה:

אישור התביעה - במידה וחברתם הביטוח החליטה לאשר את התביעה שלכם, הרי שהיא תשלם לכם את הפיצויים החל מסוף תקופת ההמתנה ומדי חודש, עד לתום תקופת אובדן הכושר וחזרתכם לעבודה, או לחילופין עד לסיום תקופת הביטוח, בהתאם לפוליסה. יש לציין כי סכום התגמול החודשי הוא עד ל-75% מתוך ממוצע ההכנסה שלכם. על כן, כאשר מדובר על אובדן כושר עבודה חלקי, החברה תשלם את הפיצוי באופן יחסי. בנוסף, התגמול ישולם לאחר ניכוי במקור של דמי ביטוח לאומי, מס הכנסה ומס בריאות. על מנת לקבל החזר מס, יש לפנות אל פקיד השומה יחד עם הפנייה למס הכנסה שיהיה עליכם לקבל מחברת הביטוח, יחד עם מכתב אישור התביעה מטעמה.

דחיית התביעה - במידה וחברת הביטוח החליטה לדחות את התביעה, הרי שעליה לפרט בהודעה שלה את כל הנימוקים לדחיית התביעה. במרבית המקרים, יהיה מדובר על עילות אשר מתייחסות לכך שהמבוטח לא עומד בהגדרת אובדן כושר עבודה על פי הפוליסה מאחר והוא יכול לעסוק בעיסוק אחר, או לחילופין לכך שהמבוטח לא חשף פרט חשוב ומשמעותי בנוגע למצב הרפואי הקודם שלו במעמד רכישת הפוליסה וכיוצא בכך. כמו כן, חשוב לציין כי בחלק לא קטן מהמקרים בוחרות חברות הביטוח לדחות תביעות בלי סיבה אמיתית, במטרה להתחמק מתשלום למבוטחים. במקרים שכאלה, ההמלצה שלנו תהיה לפנות לשירותיה של חברה המתמחה במימוש זכויות ובמידת הצורך, להגיש תביעה נגד חברת הביטוח בבית המשפט.

צרו איתנו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך יום עסקים!

תודה! הצוות שלנו יצור איתך קשר בהקדם.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

צרו איתנו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך יום עסקים!

Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates

תודה רבה!

נציג יצור איתך קשר בהקדם האפשרי.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

גלו כתבות נוספות