אם אדם הגיע למצב בו הוא סיעודי, הוא ומשפחתו יכולים להגיש תביעת ביטוח סיעודי לאחד משני גופים, ואף לשניהם יחד. תביעה לגמלת סיעוד מול המוסד לביטוח לאומי, אם מדובר בתביעה מצד אדם אשר הגיע לגיל גמלאות, ובמצבו הנוכחי לא יכול לבצע פעולות בסיסיות בחיי היום-יום. פעולות כמו הלבשה, רחצה, אכילה, הליכה, התניידות ואף גם שליטה על הסוגרים - כל אלו מוגדרות בתור פעולות שבהינתן מצב בו הפרט אינו מסוגל לבצע אותן לפחות בצורה חלקית בעצמו - הרי שהוא מוגדר בתור חולה סיעודי. בהתאם לכך, מדובר באדם שזקוק להשגחה צמודה וטיפול, ולכן לא ניתן להשאיר אותו לבד. בעת הגשת תביעה מול ביטוח לאומי, ניתן לקבל גם לחצן מצוקה, שירותי יום במרכז לקשיש, שירותי מכבסה, מוצרי ספיגה וכן הלאה. עם זאת, חשוב מאוד להדגיש כי לעיתים המוסד לביטוח לאומי דוחה תביעות כאלו, ולכן מומלץ מאוד להיעזר בשירותיה של חברת מימוש זכויות שזהו תחום המומחיות שלה, על מנת שתוכלו לקבל ליווי צמוד לכל אורך התהליך. המוסד לביטוח לאומי אף עשוי לעבוד עם חוקרים פרטיים על מנת לוודא כי אכן האדם המגיש את התביעה סיעודי.
קיימים לא מעט מקרים בהם המבוטח עלול למצוא את עצמו מול דחיית תביעת סיעוד מצד ביטוח לאומי. יתכן כי מבחינת ביטוח לאומי, המבוטח לא עונה על ההגדרה של אדם סיעודי. בנוסף, יתכנו גם מקרים בהם חלה התיישנות בתביעה, ואף גם מקרים בהם הביטוח הלאומי סבור כי המבוטח הסתיר מידע רפואי רלוונטי, בין אם במכוון ובין אם לא במכוון. חשוב מאוד לדעת כי גם במקרים כאלו - ניתן לבצע הגשת ערעור. בדיוק כמו הגשת התביעה עצמה, אנו ממליצים לכם להיעזר בחברת מימוש זכויות מקצועית שזהו תחום המומחיות שלה עבור הגשת ערעור. חברה כזו תדע כיצד להדריך אתכם לבצע את התהליך בצורה נכונה, ותלווה אתכם לאורך כל הדרך עד שתקבלו את מה שמגיע לכם.
אחרי הגשת התביעה, נערכת בדיקה בבית המבוטח. בדיקה זו כוללת בין היתר הערכה תפקודית על ידי רופא או אחות מוסמכים מטעם חברת הביטוח או ביטוח לאומי. חשוב מאוד להדגיש כי בדיקה זו נועדה לקבוע ולבדוק את מצבו הסיעודי של המבוטח, ולכן אין שום צורך לנסות להיות עצמאיים בתפקוד או להראות מצג שווא כזה או אחר כאילו הדברים פחות גרועים מכפי שהם, נהפוך הוא. כל אלו עלולים לגרום להערכה לא מדויקת ביחס למצבו האמיתי של המבוטח, דבר שבא לרעתו בסופו של דבר שכן, הערכה כי המבוטח אינו סיעודי עלולה לגרום לדחייה של התביעה.
התיישנות היא בעצם כלל משפטי שקובע כי הזכות להגיש תביעה משפטית מתבלטת לאחר פרק זמן מסוים המוגדר בראש בהתאם למקרה הספציפי. בנוגע לתביעות ביטוח סיעודי - אם המבוטח לא הגיש תביעה בתוך פרק זמן המוגדר בחוק, הרי שהוא עלול לאבד את זכאותו לקבל פיצוי. תקופת ההתיישנות כאשר מדובר בתביעות ביטוח סיעודי עומדת על שלוש שנים. משמע הדבר הוא שעל מבוטח להגיש תביעה לחברת הביטוח תוך שלוש שנים מהרגע בו הפך להיות סיעודי. אם מבוטח לא הגיש תביעה תוך שלוש שנים, חברת הביטוח עלולה לדחות אותה תחת טענת התיישנות. במקרים כאלו, המבוטח לא יקבל את תגמולי הביטוח שלו, גם אם הוא זכאי להם על פי תנאי הפוליסה שלו.
עבור לא מעט מבוטחים, ליווי צמוד מטעם חברת מימוש זכויות עשוי להועיל מאוד. לכך מספר יתרונות:
• ייצוג - חברות מימוש זכויות בעצם אמורות לייצג אותנו מול חברות הביטוח או מול ביטוח לאומי. המטרה כאן היא שאותן חברות יפעלו בשמנו על מנת שנוכל לקבל את מלוא התגמולים והזכויות להם אנחנו זכאים. ייצוג כזה קודם כל עוזר לנו לקבל את כל מה שמגיע לנו, עוזר לנו להבין את מלוא הזכויות שלנו וכמובן - חוסך מאיתנו את הצורך להתנהל מול חברת הביטוח או ביטוח לאומי בעצמנו, הרי מדובר בתהליך מורכב למדי.
• ניסיון ומומחיות - חברות מימוש זכויות מתמחות בתחום של ביטוח סיעודי, ובהתאם לכך הן מכירות היטב את תנאי הפוליסות השונות ואת ההליכים השונים בעת התנהלות מול חברות ביטוח שונות או לחילופין, מול ביטוח לאומי. בשל אותה מומחיות ואותו ניסיון מעמיק בתחום, חברת מימוש זכויות מקצועית שתלווה אותנו תדע כיצד לטפל בתהליך התביעה שלנו בצורה מקצועית, יעילה ואפקטיבית. נכון, ניתן להגיש תביעה באופן עצמאי - אך אנחנו עלולים לעשות לא מעט טעויות לאורך הדרך, ואילו כל טעות עלולה לעכב אותנו, ואילו כאשר מדובר באדם סיעודי - כל רגע הוא קריטי.
השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך יום עסקים!
השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך יום עסקים!