קצבת ניידות - האם גם אתם זכאים?

כפי שכולכם בוודאי כבר יודעים, האפשרות להתנייד מהווה גורם חשוב בחייו של כל אדם, ובעת בה מתרחשת פגיעה ביכולתו של אדם לנוע במרחב בצורה חופשית, הרי שנוצרת מגבלה משמעותית במיוחד. כמו כן, ראוי לציין כי קצבת ניידות מספקת שורה רחבה של הטבות שונות עבור כל אותם אנשים אשר מוגדרים כמוגבלים בניידות שכן, על מנת לעשות לכם מעט סדר בכל הבלאגן, החלטנו לרכז עבורכם לכם למאמר הבא את כל המידע הרלוונטי שחשוב לדעת בנושא.

רגע, מי זכאי?

זכאות לקצבת ניידות מותנית במענה על התנאים הבאים:

• להיות תושב מדינת ישראל אשר מתגורר במדינת ישראל

• להיות בין גיל 3 לגיל פרישה שכן, במידה וישנם זוג אחים אשר מתגוררים יחדיו באותה הדירה, הרי ששניהם יהיו זכאים לקבלת הגמלה, גם אם אחד מהאחים לא הגיע לגיל 3. כמו כן, ראוי לציין כי ישנם מצבים ספציפיים בהם אנשים זכאים לקבלת הגמלה גם לאחר שעברו את גיל הפרישה.

• להיות עם אחוזי ניידות המגבילים אתכם לצמיתות, על פי הנקבע במסגרת הוועדה הרפואית של משרד הבריאות. על כן, כאשר מדובר על אנשים עם רישיון נהיגה, הרי שהם צריכים להחזיק ב-40 אחוזי ניידות שמגבילים אותם, בעוד כי אנשים שאינם מחזיקים ברישיון, צריכים להיות לפחות עם 60% מוגבלות בניידות.

הליקויים המזכים בגמלת ניידות

המוסד לביטוח לאומי מפרט באמצעות רשימת ליקויים מגוונים את הזכאות לקבלת קצבת ניידות, בין הליקויים השונים תוכלו לפגוש ב:

1.קטיעת איברים

2.שיתוק

3.מומים מולדים

4.נקיעות

5.קיצור גפה

6.מפרקים מדומים

7.קשיונות

גובה קצבת ניידות

אחת מן ההטבות הבולטות ביותר, אשר ניתנת בגמלת ניידות היא למעשה הקצבה החודשית אשר מוענקת על ידי המוסד לביטוח לאומי. זאת בעוד כי ישנן הטבות אשר ניתנות לבעלי רכב בלבד, בין אם מדובר על החזר הוצאות על דברים שקשורים רכב ובין אם מדובר על לימודי נהיגה וכיוצא בכך. על כן, קצבת ניידות היא קצבה אשר ניתנת גם לבעלי רכב וגם לחסרי רכב, במטרה לסייע בהוצאות הניידות שלהם. למעשה, כאשר מדובר על גובה קצבת ניידות, חשוב לזכור כי מדובר על דבר שנוטה להשתנות לאורך הזמן, על פי ההתייקרות בשוק ביטוח הרכב, מחירי הדלק וכיוצא בכך. כיום, הקצבה לחסרי רכב עומדת על גובה של 2,364 ש"ח לחודש, בעוד כי הקצבה לבעלי רכב משתנה בהתאם למספר גורמים, כמו סוג הרכב, גודלו, אחוז המוגבלות של מקבל הקצבה וכן הלאה.

הגשת בקשה לוועדה הרפואית

טרם ניתנת לכם האפשרות להגיש בקשה עבור קבלת קצבת ניידות מטעם המוסד לביטוח לאומי, הרי שיהיה עליכם לעבור ועדה רפואית במשרד הבריאות, ועדה שמטרתה העיקרית הינה לקבוע האם אתם אכן מוגבלים בניידות, ולבדוק כמה אחוזי ניידות מגיעים לכם. על מנת להגיש את הבקשה, יהיה עליכם להגיש טופס לקביעת מוגבלות בניידות לוועדה רפואית בראש ובראשונה, טופס שאליו תצטרכו לצרף כל מסמך רלוונטי שמציג דעות רפואיות אודות הליקויים השונים שבגינן אתם מגישים את הבקשה. בתום הגשת הבקשה, ראשית הוועדה הרפואית לקבוע כי אינכם זזכאי לקבלת הקצבה, במידה ואינכם עומדים בפרמטרים הנדרשים. מנגד, רשאית הוועדה להזמינכם לבדיקה במסגרת הוועדה הרפואית להמשך ההליך.

בדיקה רפואית מטעם הוועדה הרפואית

כעת, עליכם להגיע אל הוועדה עם כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. כמו כן, ראוי לציין כי הוועדה כוללת בתוכה שורה רחבה של רופאים שכל תפקידם הוא לבצע בדיקה גופנית שבסופה יוכלו להעריך את אחוזי מגבלת הניידות שעליכם לקבל. על כן, במידה והוועדה תחליט כי אתם אכן בעלי מוגבלות בשיעור מספיק גבוה שיעניק לכם את האפשרות לקבל את קצבת הניידות, הרי שתוכלו לפנות ישירות אל המוסד לביטוח הלאומי ולהגיש תביעה לקבלת הקצבה. בנוסף, עומדת בפניכם האפשרות להגיע אל הוועדה עם גורם שלישי, בין אם מדובר על קרוב משפחה ובן אם מדובר על איש מקצוע שיסייע לכם במימוש הזכויות שלכם, מה שיכול להעלות את הסיכויים לקבלת האחוזים שמגיעים לכם. יחד עם האמור, ראוי לציין כי במידה והוועדה החליטה כי אינכם זכאים לקבלת הקצבה, הרי שעומדת בפניכם האפשרות לערער על החלטה זו.

הגשת התביעה לביטוח הלאומי

במידה והוועדה הרפואית של משרד הבריאות, או לחילופין הוועדה שאחראית על הערעורים, החליטה כי אתם אכן בעלי מוגבלות בניידות וכי אתם זכאים לקבלת הקבצה, הרי שעליכם להגיש תביעה במטרה לקבל את כל ההטבות שנוגעות בכך. להגשת התביעה יהיה עליכם לצרף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטים, לצד כל המסמכים הרפואיים שמעידים על כך שאתם אכן מוגבלים מבחינה רפואית. ראוי לציין כי מוגבלות בניידות באחוז מסוים היא לא התנאי היחיד לקביעת הזכאות לקבלת הקצבה, כך שייתכן כי גם אם אתם מחזיקים באחוזי מוגבלות מסוימים שיכולים לזכות אתכם בקבלת הקצבה, יתכן שהמוסד לביטוח לאומי יידחה את התביעה שלכם במקרים מסוימים. במקרים שכאלה, עדיין ניתנת לכם האפשרות לערער על ההחלטה.

בשורה התחתונה, מטרתה העיקרית של גמלת ניידות היא לתמוך בכל אותם אנשים אשר סובלות ממוגבלות בניידות, ולסייע להם להתנייד בצורה חופשית ונוחה ככל הניתן, וכמובן להעניק סיוע כלכלי שיסייע להם לעשות זאת. כמו כן, חשוב להכיר את התקנות, החוקים, ההתנהלות הבירוקרטיות וכל שאר הדברים שסובבים סביב הדבר, על מנת שתוכלו לממש את מלוא הזכויות שלכם. זאת בעוד כי במידת הצורך, תוכלו לפנות לגורם מקצועי שיסייע לכם לעבור את התהליך על הצד הטוב ביותר.

צרו איתנו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך יום עסקים!

תודה! הצוות שלנו יצור איתך קשר בהקדם.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

צרו איתנו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך יום עסקים!

Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates

תודה רבה!

נציג יצור איתך קשר בהקדם האפשרי.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

גלו כתבות נוספות